Visum voor Kenia

Kenia
Voor Kenia geldt een visumplicht. U kunt een single entry e-visum aanvragen. Kenia maakt geen onderscheid meer tussen toeristische en zakelijke visa. Momenteel is het niet mogelijk een multiple entry visum voor Kenia aan te vragen.


 

Adres van het consulaat van Kenia
Nieuwe Parklaan 21
2597 LM Den Haag
Telefoon: +3170 350 42 15

Single entry visum

Vanaf 1 september 2015 kunt bij aankomst op het vliegveld geen toeristen-  of businessvisum meer verkrijgen. U dient uw e-visum voor vertrek aan te vragen.
Voor de aanvraag van een single entry visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Uw paspoort. Het paspoort moet na aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Bovendien moeten er in het paspoort nog 2 lege pagina’s naast elkaar beschikbaar zijn;
  • Een digitale pasfoto. Deze moet voldoen aan de volgende specificaties;
  • Een online ingevuld aanvraagformulier.

Transit visum

Voor de aanvraag van een transit visum hebt u vrijwel dezelfde documenten nodig:

  • Uw paspoort. Het paspoort moet na aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Bovendien moeten er in het paspoort nog 2 lege pagina’s naast elkaar beschikbaar zijn;
  • Een digitale pasfoto. Deze moet voldoen aan de volgende specificaties;
  • Een vliegticket waaruit blijkt dat u doorvliegt naar een andere bestemming;
  • Een online ingevuld aanvraagformulier.

U betaalt online en krijgt vervolgens uw e-visum per e-mail toegestuurd.

Bij aankomst in Kenia moet u aan de grens, naast uw paspoort, ook bewijs kunnen overleggen dat u een verblijfplaats hebt geregeld.

Procedures veranderen regelmatig!

Visum voor de Wereld heeft een eigen koerier die zeer regelmatig het consulaat bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ins en outs op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.