Visum voor Namibië

Namibie - Sossusvlei

 

Voor Nederlandse staatsburgers is er geen visum vereist voor een toeristische met verblijf voor 90 dagen. Als u naar Namibië voor een zakelijke reis gaat of werk verrichten (ook vrijwilligerswerk), dan moet u een visum aanvragen.

 

Adres van het consulaat van Namibië:
Avenue de Tervuren 454
B-1150 Brussel

Telefoon: . +32 (0) 2 771 14 10

Zakelijk visum

De procedure op het consulaat duurt ongeveer één week. Spoedprocedure is mogelijk.U kunt een single of multiple entry aanvragen voor de periode van 3 maanden.

Voor het aanvragen van een zakelijk visum hebben we het volgende van u nodig:

  • Origineel paspoort (met twee lege pagina’s naast elkaar) – het paspoort moet nog minimaal 6 maanden na afloop van het visum geldig zijn;
  • Drie recente pasfoto’s in kleur – de pasfoto’s moeten van het officiële paspoortformaat zijn: 35 mm breedte x 45 mm hoogte;
  • 2 volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulieren (geen kopie) Aanvraagformulier Namibië downloaden
  • Geldige uitnodiging vanuit Namibië. De brief mag een kopie zijn.
  • Garantiebrief van het Nederlandse bedrijf waarvoor u werkt;
  • E-ticket.

De kosten voor een visum bestaan uit twee onderdelen:

Consulaatkosten
Voor het aanvragen van een zakelijk visum brengt het consulaat van Namibië kosten in rekening. Deze bedragen:

Type visum Periode Prijs normale procedure Prijs spoedprocedure
Single entry 3 maanden € 50,00 € 80,00
Multiple entry 3 maanden € 65,00 € 95,00

 

Afhandelingskosten
De afhandelingskosten bedragen €99, 00 (excl. btw) per paspoort.

 

Procedures veranderen regelmatig!

Visum voor de Wereld heeft een eigen koerier die zeer regelmatig het consulaat bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ins en outs op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.