Visum voor Tadzjikistan

Voor Tadzjikistan geldt een visumplicht. Wat voor soort visum u nodig hebt, is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u in Tadzjikistan op vakantie, dan vraagt u een toeristenvisum aan. Gaat u op zakenreis, dan kunnen we een zakelijk visum regelen.  Het Consulaat is woensdag en vrijdag open voor het indienen.

Consulaat van Tadzjikistan
Boulevard General Jacques 16,
1050 Brussel, België , + 32 2 640 69 33

NB: Wanneer u een visum hebt ontvangen, is het alleen mogelijk om de periode te gaan wanneer uw visum geldig is. Het is niet mogelijk een dag eerder te arriveren of een dag later te vertrekken. Indien u dit toch doet, zal dit problemen opleveren. Let dus goed op de geldigheidsduur van uw visum. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

GBAO Permit

Wanneer u van plan bent om te reizen in het gebied van de Pamir Highway heeft u een speciale toestemming nodig. U kunt deze eenvoudig tegelijkertijd met uw visum aanvragen, wij helpen u daar natuurlijk graag bij.

E-visum

U kunt nu heel eenvoudig online een e-visum voor Tadzjikistan aanvragen. Het voordeel hiervan is dat u uw paspoort niet fysiek hoeft af te geven omdat de gehele aanvraag online gedaan kan worden.

Dit visum kan worden aangevraagd voor onder andere de volgende doeleinden:

  • Toeristisch
  • Zakelijk
  • Transport
  • Media

Het e-visum kan worden aangevraagd voor een periode van 90 dagen, waarvan u niet langer dan 45 dagen in Tadzjikistan mag verblijven, en is altijd single entry. Zou u toch een multiple entry visum willen aanvragen dan zal deze aanvraag moeten worden ingediend aan het consulaat.

Wij nemen u graag deze zorg uit handen en verzorgen voor u de aanvraag. Documenten langs brengen is dus niet nodig, u hoeft ons alleen een scan van uw paspoort te mailen. Let op: uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na afloop van het visum.

 

De kosten voor een e-visum bestaan uit twee onderdelen:

Kosten voor het visum

Voor het aanvragen van een e-visum brengt het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan kosten in rekening. Deze bedragen €50,00 per paspoort. De prijs voor een GBAO Oermit bedraagt €20,00.

Afhandelingskosten

De afhandelingskosten bedragen €25,00 (excl. btw) per paspoort.

Toeristenvisum

Zakelijk visum

 

Procedures veranderen regelmatig!

Wij doen ons uiterste best u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.

 

Voor inspiratie voor uw vakantie naar Tadzjikikistan raadpleegt u Centraalaziereizen

vanaf deze regel meer lezen