Visum voor Zimbabwe

Matopos Hills, Zimbabwe

Voor Zimbabwe geldt een visumplicht.

 

 

 

 

 

Adres van het Consulaat van Zimbabwe

Square Joséphine Charlotte 11
B-1200 Brussel
Telefoon: +(32)2762 58 08

Visumprocedure

Houders van een Nederlands paspoort die Zimbabwe bezoeken voor een korte zakenreis of voor toerisme kunnen bij aankomst op het vliegveld in Harare een visum aanvragen. De kosten hiervoor bedragen eind 2018 ongeveer 30 dollar. Als men uw aanvraag goedkeurt ontvangt u een single entry visum dat 30 dagen geldig is.
Veel andere nationaliteiten dienen voor vertrek een e-visum aan te vragen. Controleer voor welk visum uw nationaliteit in aanmerking komt op:
https://www.evisa.gov.zw/#/Home

Procedures veranderen regelmatig!

Visum voor de Wereld heeft een eigen koerier die zeer regelmatig het consulaat bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ins en outs op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.