Visum voor Zuid-Korea

Zuid-Korea

 

Voor Nederlandse staatsburgers is er geen visum vereist voor een toeristische en/of zakelijke reis met verblijf van minder dan 90 dagen. U moet dus alleen een visum aanvragen als u langer dan 90 dagen in Zuid-Korea moet blijven of als u in Zuid-Korea moet werken.

 

Adres van het consulaat van Zuid-Korea:

Verlengde Tolweg 8
2517 JV Den Haag

Telefoonnummer: . +3170 3586076

Voor het aanvragen van het visum hebben we het volgende van u nodig:

  • Origineel paspoort (met twee lege pagina’s naast elkaar) – het paspoort moet nog minimaal 6 maanden na afloop van het visum geldig zijn;
  • Twee recente pasfoto’s in kleur – de pasfoto’s moeten van het officiële paspoortformaat zijn: 35 mm breedte x 45 mm hoogte;
  • Volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier Aanvraagformulier Zuid-Korea downloaden
  • Kopie van het arbeidscontract
  • Geldige uitnodiging vanuit Zuid-Korea. Dit moet een officiële “Visa Notification Letter” zijn, die aangevraagd moet worden bij de Zuid-Koreaanse overheid.
  • Certificaat van de registratie van het bedrijf in Zuid-Korea

De kosten voor een visum bestaan uit twee onderdelen:

Consulaatkosten
Voor het aanvragen van een zakelijk visum brengt het consulaat van Zuid-Korea kosten in rekening. Deze bedragen €32.00 voor een single entry werkvisum en €60.00 voor een verblijf van langer dan 3 maanden.

Afhandelingskosten
De afhandelingskosten bedragen €59,00 (excl. btw) per paspoort.

 

Procedures veranderen regelmatig!

Visum voor de Wereld heeft een eigen koerier die zeer regelmatig het consulaat bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ins en outs op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.