Visum voor China

China

Voor China geldt een visumplicht. Wat voor soort visum u nodig hebt, is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u in China op vakantie, dan heeft u een toeristenvisum nodig. Gaat u op zakenreis, dan regelen wij een zakenvisum voor u. Regelt u zelf uw visum, dan dient u online een afspraak te reserveren bij het Visa Application Centre voordat u de aanvraag indient.

Adres van het Chinese Visa Application Centre:
Maanweg 174,  9e verdieping
2516 AB Den Haag

Telefoon: +31(0)70 2629150

Toeristenvisum

Zakelijk visum

Visumregistratie

Na aankomst in China dient u zich binnen 24 uur te registreren bij de politie (PSB, Public Security Bureau). Bij verblijf in hotel, motel of guesthouse zorgt men daar voor aanmelding bij PSB. Bij verblijf in het huis van een privé persoon of bij een buitenlandse organisatie moet u zich binnen 24 uur (72 uur op het platteland) met uw paspoort registreren (of laten registreren door uw gastheer) bij het lokale politiebureau.

Als u in het ziekenhuis opgenomen bent geweest, dient u een Residence Registration Certificate van het ziekenhuis te kunnen overleggen.
U dient te allen tijde uw paspoort met geldig visum bij u te dragen. Mocht u op straat gecontroleerd worden en geen geldig visum kunnen tonen, dan riskeert u administratieve detentie, boete en/of intrekking van uw visum met mogelijk zelfs een inreisverbod voor twee tot vijf jaar. De Ambassade wordt hierbij niet altijd door de autoriteiten ingelicht.

Geef uw paspoort alléén aan daarvoor bevoegde Chinese instanties en niet aan hotels, andere instellingen of privé personen, ook niet wanneer deze aangeven het paspoort voor administratieve handelingen nodig te hebben. Het komt voor dat paspoorten als dreigmiddel worden vastgehouden. (bron: China.nlambassade.org)

Procedures veranderen regelmatig!

Visum voor de Wereld heeft een eigen koerier die zeer regelmatig het Chinese Visa Application Centre in Den Haag bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ‘ins en outs’ op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.