Visum voor Turkmenistan

Turkmenistan

Voor Turkmenistan geldt een visumplicht. Als u als toerist naar Turkmenistan gaat, moet u het volledige programma in Turkmenistan boeken om een visum te krijgen. Het Consulaat bevindt zich in Brussel.

 

 

Consulaat van Turkmenistan
15 Boulevard Général Jacques
B-1050 Brussel, België

Telefoon: +3226481874

NB: Wanneer u een visum hebt ontvangen, is het alleen mogelijk om de periode te gaan wanneer uw visum geldig is. Het is niet mogelijk een dag eerder te arriveren of een dag later te vertrekken. Indien u dit toch doet, zal dit problemen opleveren. Let dus goed op de geldigheidsduur van uw visum. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

Toeristenvisum

U kunt een single entry toeristisch visum voor Turkmenistan aanvragen. De maximale verblijfsduur is 30 dagen. De verblijfsduur hangt van de data in de uitnodiging die u hebt. De procedure op het Consulaat duurt 2 weken.

Voor de aanvraag van een toeristisch visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Origineel paspoort (nog minimaal 6 maanden na afloop van het visum geldig en twee lege pagina’s naast elkaar)
  • Twee recente kleuren pasfoto’s. De pasfoto’s moeten van het officiële paspoortformaat zijn: 35 mm breedte x 45 mm hoogte.
  • Volledig op de computer ingevuld visumaanvraagformulier aanvraagformulier Turkmenistan downloaden
  • De geldige uitnodiging uitgegeven door het Ministerie in Turkmenistan (kan geregeld worden via een reisbureau in Turkmenistan)
  • Hotelbevestiging en e-ticket of een programmabeschrijving van een reisbureau

De kosten voor een toeristenvisum bestaan uit twee onderdelen:

Consulaatkosten

Voor het aanvragen van een toeristenvisum brengt het Consulaat van Turkmenistan kosten in rekening. Deze bedragen:

Type van het visum
Periode van het evrblijf
Consulaatkosten
Single entry 10 dagen € 35,00
Single entry 20 dagen € 45,00
Single entry 30 dagen € 55,00

Afhandelingskosten

De afhandelingskosten bedragen € 99,00 (excl. btw) per paspoort.

Procedures veranderen regelmatig!

Wij doen ons uiterste best u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.