Visum voor Turkmenistan

Turkmenistan

Voor Turkmenistan geldt een visumplicht. Als u als toerist naar Turkmenistan gaat, moet u het volledige programma in Turkmenistan boeken om een visum te krijgen. Het Consulaat bevindt zich in Brussel.

 

 

Consulaat van Turkmenistan
15 Boulevard Général Jacques
B-1050 Brussel, België

Telefoon: +3226481874

NB: Wanneer u een visum hebt ontvangen, is het alleen mogelijk om de periode te gaan wanneer uw visum geldig is. Het is niet mogelijk een dag eerder te arriveren of een dag later te vertrekken. Indien u dit toch doet, zal dit problemen opleveren. Let dus goed op de geldigheidsduur van uw visum. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

Toeristenvisum

U kunt een single entry toeristisch visum voor Turkmenistan aanvragen. De maximale verblijfsduur is 30 dagen. De verblijfsduur hangt van de data in de uitnodiging die u hebt. De normale procedure aan het consulaat duurt een week, een spoedprocedure duurt drie werkdagen.

Voor de aanvraag van een toeristisch visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Origineel paspoort (nog minimaal 6 maanden na afloop van het visum geldig en twee lege pagina’s naast elkaar) en kopie van de gegevenspagina
  • Twee recente kleuren pasfoto’s. De pasfoto’s moeten van het officiële paspoortformaat zijn: 35 mm breedte x 45 mm hoogte.
  • Volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier
  • De geldige uitnodiging uitgegeven door het Ministerie in Turkmenistan (kan geregeld worden via een reisbureau in Turkmenistan). Let op: de uitnodiging wordt alleen afgegeven wanneer het volledige reisprogramma is geboekt bij een plaatselijk reisbureau! BRIC Travel kan u helpen met het vinden van een reisbureau ter plaatse.
  • Programmabeschrijving per dag, ook in welke accommodatie u zult verblijven en welke vervoersmiddelen u zult gebruiken. Deze beschrijving moet gericht zijn aan de Consulaire Afdeling van de Ambassade van Turkmenistan in Brussel en voorzien van een handtekening.

NB: wanneer u op een toeristisch visum reist binnen Turkmenistan, bent u verplicht om dit onder begeleiding van een gids of chauffeur te doen!

De kosten voor een toeristenvisum bestaan uit twee onderdelen:

Consulaatkosten

Voor het aanvragen van een toeristenvisum brengt het Consulaat van Turkmenistan kosten in rekening. Deze bedragen:

Type  visum Periode van verblijf Normale procedure Spoedprocedure
Single entry 10 dagen  € 35,00 € 55,00
Single entry 20 dagen  € 45,00 € 65,00
Single entry 30 dagen  € 55,00 € 75,00

Afhandelingskosten

De afhandelingskosten bedragen € 99,00 (excl. btw) per paspoort.

 

Transitvisum

Wanneer u op doorreis bent in Turkmenistan kunt u een transitvisum aanvragen. Voor dit type visum is geen uitnodiging vereist, maar het wordt afgegeven op basis van het visum voor het volgende land dat u zal bezoeken. Op dit type visum mag u niet langer dan 5 dagen in Turkmenistan verblijven. De procedure aan het consulaat duurt normaal zeker drie weken, een spoedprocedure twee weken.

Voor de aanvraag van een transitvisum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Origineel paspoort (nog minimaal 6 maanden na afloop van het visum geldig en twee lege pagina’s naast elkaar)
  • Drie recente kleuren pasfoto’s. De pasfoto’s moeten van het officiële paspoortformaat zijn: 35 mm breedte x 45 mm hoogte.
  • Ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier 
  • Ingevulde en ondertekende extra vragenlijst van het consulaat
  • Een duidelijke kopie van het visum voor het eerstvolgende land dat u zal bezoeken na Turkmenistan

De kosten voor een transitvisum bestaan uit twee onderdelen: 

Consulaatkosten: 

De consulaatkosten voor een transitvisum bedragen € 35,00 voor een normale procedure en € 55,00 voor een spoedprocedure.

Afhandelingskosten:

De afhandelingskosten bedragen € 99,00 (excl. btw) per paspoort.

Procedures veranderen regelmatig!

Wij doen ons uiterste best u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.