Visum voor Rusland

Rus2

 

 

 

 

 

 

 

Voor Rusland geldt een visumplicht. Wat voor soort visum u nodig hebt is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u in Rusland op vakantie, dan vraagt u een toeristenvisum aan. Gaat u op zakenreis, dan regelen wij een zakenvisum voor u. Voor familiebezoek e.d. bestaat er bovendien een privé visum.

 

Adres van het Russisch Consulaat
Scheveningseweg 2
2517 KT Den Haag

Telefoon: +31 70 – 364 64 73

NB: Wanneer u een visum hebt ontvangen, is het alleen mogelijk om de periode te gaan wanneer uw visum geldig is. Het is niet mogelijk een dag eerder te arriveren of een dag later te vertrekken. Indien u dit toch doet, zal dit problemen opleveren. Let dus goed op de geldigheidsduur van uw visum.

Voor de aanvraag van een visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Uw paspoort. Let op: uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na afloop van de geldigheidsduur van het visum dat u wilt aanvragen. Bovendien moeten er in het paspoort nog 2 lege pagina’s naast elkaar beschikbaar zijn.
  • 2 identieke pasfoto’s. Het Russische consulaat accepteert alleen recente pasfoto’s van goede kwaliteit. De pasfoto’s moeten van het officiële paspoortformaat zijn: 35 mm breedte x 45 mm hoogte.
  • Een verklaring van uw reis- of ziektekostenverzekering. Let op: het is absoluut noodzakelijk dat er in uw polis expliciet wordt vermeld dat de verzekering in Rusland geldig is! De onderstaande online applicaties bieden u de mogelijkheid een geschikte verzekering af te sluiten.
  • Geldige uitnodiging, verzorgd door Visum voor de Wereld
  • Het volledig uitgeprinte aanvraagformulier dat u door ons toegestuurd krijgt als u van onderstaande link gebruik maakt:

Klik hier als u naar Rusland reist en in een hotel verblijft

U betaalt €129,00 voor deze dienst. Hierbij zijn de consulaatkosten en kosten voor de vereiste uitnodiging inbegrepen. Wenst u uw paspoort per aangtekende post terug te krijgen, dan rekenen wij €15,00 extra. U kunt uw paspoort ook zelf afhalen bij ons kantoor in Amsterdam.

Bent u al in het bezit van een geldige uitnodiging voor een Russisch visum, of wenst u een visum voor meerdere reizen? Neem dan contact op met onze collega’s van BRIC Travel en u krijgt advies op maat!

Registratie van uw visum na aankomst in Rusland

U dient uw visum binnen 7 werkdagen na aankomst in Rusland te registreren. Dit geldt voor elke Russische plaats die u langer dan 7 werkdagen bezoekt.

Het hotel waar u verblijft verzorgt de visumregistratie. Verblijft u echter niet in een hotel maar in een appartement, dan dient de persoon die op dat adres ingeschreven staat met dit formulier en een kopie van uw paspoort, een kopie van het betreffende visum en een kopie van de migratiekaart die u aan de grens hebt gekregen uw visum te registreren bij de Federale Migratie Service (vroeger bekend onder afkorting FMS).

Meer informatie

Meer weten over de procedures, de benodigde documenten en de kosten?
Neemt u dan contact met ons op via aanvraag@visumvoordewereld.nl of 020-676 61 68. Wij geven u graag advies op maat.