Visum voor Rusland

Rus2
Voor Rusland geldt een visumplicht. Wat voor soort visum u nodig hebt is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u in Rusland op vakantie, dan vraagt u een toeristenvisum aan. Gaat u op zakenreis, dan regelen wij een zakenvisum voor u. Voor familiebezoek e.d. bestaat er bovendien een privé visum.

 

Adres van het Russisch Consulaat
Scheveningseweg 2
2517 KT Den Haag

Telefoon: +31 70 – 364 64 73

NB: Wanneer u een visum hebt ontvangen, is het alleen mogelijk om de periode te gaan wanneer uw visum geldig is. Het is niet mogelijk een dag eerder te arriveren of een dag later te vertrekken. Indien u dit toch doet, zal dit problemen opleveren. Let dus goed op de geldigheidsduur van uw visum.

Voor de aanvraag van een visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Uw paspoort. Let op: uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na afloop van de geldigheidsduur van het visum dat u wilt aanvragen. Bovendien moeten er in het paspoort nog 2 lege pagina’s naast elkaar beschikbaar zijn.
  • Het volledig uitgeprinte aanvraagformulier dat u door ons toegestuurd krijgt als u van één van de onderstaande links gebruik maakt
  • 2 identieke pasfoto’s. Het Russische consulaat accepteert alleen recente pasfoto’s van goede kwaliteit. De pasfoto’s moeten van het officiële paspoortformaat zijn: 35 mm breedte x 45 mm hoogte.
  • Een kopie van uw reis- of ziektekostenverzekering. Let op: het is absoluut noodzakelijk dat er in uw polis expliciet wordt vermeld dat de verzekering in Rusland geldig is! De onderstaande online applicaties bieden u de mogelijkheid een geschikte verzekering af te sluiten.
  • Geldige uitnodiging (hebt u nog geen uitnodiging, kies dan voor de onderste link).

 

NB! Mensen die in Rusland zijn geboren of voor 1991 in een van de landen van de voormalige Sovjet Unie moeten extra documenten aanleveren. Het gaat om een afstandsverklaring van de Russische nationaliteit of een ander document waaruit blijkt dat u niet in het bezit bent van de Russische nationaliteit. Let er op dat het consulaat naar aanvullende documenten kan vragen en de procedure op het consulaat hierdoor langer kan duren. Als u geen officiële afstandsverklaring van de nationaliteit kunt laten zien, moet u dit formulier invullen: Extra formulier voor ex-USSR burgers

 

Klik hier als u op toeristische reis gaat en bent al in bezit van een geldige uitnodiging vanuit hotel (hotelvoucher en hotel confirmation) vanaf 105 EUR

 

Klik hier als u op een zakelijke reis gaat en al in bezit bent van een geldige uitnodiging vanuit Rusland (briefuitnodiging van uw zakelijke partner of officiële uitnodiging van de Federale migratie dienst) vanaf 199 EUR

 

Klik hier  als u nog geen uitnodiging hebt, kunnen wij de uitnodiging voor u regelen (zowel zakelijk als toeristisch) vanaf 129 EUR

 

Als u een van de bovenstaande links volgt, komt u op de pagina waar u alle vragen van het aanvraagformulier moet beantwoorden. Aan het einde moet u via iDEAL betalen. Nadat u alles hebt ingevuld en betaald, moet u de originele documenten uiterlijk 3 weken voor vertrekdatum naar ons brengen of aangetekend opsturen.

 

Registratie van uw visum na aankomst in Rusland

U dient uw visum binnen 7 werkdagen na aankomst in Rusland te registreren. Dit geldt voor elke Russische plaats die u langer dan 7 werkdagen bezoekt.

Het hotel waar u verblijft verzorgt de visumregistratie. Verblijft u echter niet in een hotel maar in een appartement, dan dient de persoon die op dat adres ingeschreven staat met dit formulier en een kopie van uw paspoort, een kopie van het betreffende visum en een kopie van de migratiekaart die u aan de grens hebt gekregen uw visum te registreren bij de Federale Migratie Service (vroeger bekend onder afkorting FMS).

Is uw gastheer/-vrouw niet in staat uw visum te registreren, neem dan contact op met Visum voor de Wereld, wij kunnen u helpen. Deze dienst verleent Visum voor de Wereld alleen aan u als u uw visumaanvraag door ons hebt laten verzorgen.

Meer informatie

Meer weten over de procedures, de benodigde documenten en de kosten?
Neemt u dan contact met ons op via aanvraag@visumvoordewereld.nl of 020-676 61 68. Wij geven u graag advies op maat.