Visum voor Mongolië

Mong2

Voor Mongolië geldt een visumplicht. Het consulaat is op dinsdagen en donderdagen gesloten.

MONGOLIË WEER VISUMPLICHTIG PER 1 JANUARI 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Mongolië heeft besloten om per 1 januari 2016 de visumplicht weer in te stellen. Dit geldt zowel voor toeristische als zakelijke reizen.

Toeristenvisum

Op een toeristenvisum mag u Mongolië  slechts eenmaal inreizen. De maximale verblijfsduur is 30 dagen. Het visum kan aangevraagd worden vanaf 3 maanden voor het vertrek.

Voor de aanvraag van een toeristisch visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Uw paspoort. Let op: uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na afloop van de geldigheidsduur van het visum dat u wilt aanvragen. Bovendien moeten er in het paspoort nog 2 lege pagina’s naast elkaar beschikbaar zijn.
  • Het volledig ingevuld aanvraagformulier ingevuld met een blauwe pen aanvraagformulier Mongolie downloaden
  • 2 identieke pasfoto’s. Het Mongolische consulaat accepteert alleen recente pasfoto’s van goede kwaliteit.
  • Er is GEEN uitnodiging vereist voor een toeristen visum

De kosten voor een toeristenvisum bestaan uit twee onderdelen:

Consulaatkosten

Voor het aanvragen van een toeristenvisum brengt het Mongolische consulaat kosten in rekening. Deze bedragen:

6-daagse procedure op het consulaat  € 76,-
5-daagse procedure op het consulaat  € 86,-
4-daagse procedure op het consulaat  € 96,-
2-daagse procedure op het consulaat  € 110,-

Afhandelingskosten

De afhandelingskosten bedragen € 55,00 (excl. btw) per paspoort.

Zakenvisum

Met een zakenvisum kunt u maximaal 30 dagen in Mongolië  verblijven.

Voor de aanvraag van een zakenvisum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Uw paspoort. Let op: uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na afloop van de geldigheidsduur van het visum dat u wilt aanvragen. Bovendien moeten er in het paspoort nog 2 lege pagina’s naast elkaar beschikbaar zijn.
  • Het volledig ingevuld aanvraagformulier ingevuld met een blauwe pen aanvraagformulier Mongolie downloaden
  • 2 identieke pasfoto’s. Het Mongolische consulaat accepteert alleen recente pasfoto’s van goede kwaliteit.
  • de uitnodiging . Voor een Mongools single entry of multiple entry zakenvisum (“B”)  dient er door de uitnodigende organisatie een uitnodiging ingediend te worden bij de Consulaire afdeling van het Mongoolse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Ulaanbaatar.

De kosten voor een zakenvisum bestaan uit twee onderdelen:

Consulaatkosten

6-daagse procedure op het consulaat  € 76,-
5-daagse procedure op het consulaat  € 86,-
4-daagse procedure op het consulaat  € 96,-
2-daagse procedure op het consulaat  € 110,-

Afhandelingskosten

De afhandelingskosten bedragen € 55,00 (excl. btw) per paspoort.