Visum voor Angola

Voor Angola geldt een visumplicht. Sinds 2019 wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen een zakelijk of toeristisch reisdoel.

Zakelijk/toeristisch visum 

Het toerisme/zakenvisum wordt afgegeven voor familiaire en zakelijke doeleinden, voor deelname aan wetenschappelijke en technologische activiteiten en voor bezoeken van recreatieve, sportieve of culturele aard.

Het visum dient binnen 120 dagen na afgifte gebruikt te worden en geeft u de mogelijkheid tot een verblijf van 30 dagen vanaf de aankomstdatum.

De procedure aan het consulaat neemt 5 werkdagen in beslag, een spoedprocedure in 3 werkdagen is ook mogelijk.

Voor de aanvraag van het visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Kopie van de houderpagina van uw paspoort, dat nog minimaal 6 maanden geldig is na afloop van het visum en met nog vier lege pagina’s achter elkaar
  • Een recente kleurenpasfoto tegen een witte achtergrond
  • Het digitaal ingevulde aanvraagformulier
  • Een Engelstalige werkgeversverklaring met salarisindicatie of een bewijs waaruit blijkt dat u minimaal $200 te besteden heeft voor iedere dag dat u in Angola verblijft, (bijvoorbeeld d.m.v. een bankafschrift)
  • Een kopie van uw vaccinatieboekje met de inenting tegen Gele Koorts, deze mag niet ouder zijn dan 10 jaar
  • Een e-ticket of reserveringsbewijs van uw retourvlucht
  • Hotelreservering of bewijs waaruit blijkt waar de aanvrager gaat verblijven

De kosten van een visum bestaan uit twee onderdelen:

Consulaatkosten

De consulaatkosten zijn afhankelijk van de gekozen procedure en het aantal entries.

Normale procedure (5 dagen) Spoedprocedure (3 dagen)
€175,00 €250,00

Afhandelingskosten

De afhandelingskosten bedragen €59,00 (excl. btw) per paspoort, en vanaf het derde paspoort €29,00.

 

Procedures veranderen regelmatig!

Visum voor de Wereld heeft een eigen koerier die zeer regelmatig het consulaat bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ins en outs op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.