Visum voor Iran

Iran_mosque

Als u op reis wilt naar Iran, heeft u een visum nodig. Gaat u op zakenreis, dan vraagt u een zakelijk visum aan. Gaat u als toerist, dan vraagt u een toeristisch visum aan.

Consulaat van Iran
Duinweg 20
2585 JX Den Haag
070 338 4000

De aanvraag op het consulaat neemt 7 werkdagen in beslag. Op woensdagen is het consulaat gesloten; deze dag wordt niet meegeteld in de procedure.

Zakenvisum

 

Toeristenvisum

 

Tarieven

Consulaatkosten

Voor het aanvragen van een visum brengt het consulaat van Iran kosten in rekening. Deze bedragen € 50,00 voor een toeristenvisum;  € 60,00 voor een single entry zakelijk visum en € 100,00 voor een multiple entry zakelijk visum.

Afhandelingskosten

Onze afhandelingskosten bedragen € 59,00 (excl. btw) per paspoort.

Procedures veranderen regelmatig!

Visum voor de Wereld heeft een eigen koerier die regelmatig het consulaat van Iran in Den Haag bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ‘ins en outs’ op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.